Réva
Réva vinná je rostlina z čeledi révovitých. Využití plodiny je široké. Nejčastěji se réva vinná využívá pro výrobu vína, ostatních nápojů a k přímé konzumaci. Ať už je vinná réva pěstována kvůli výrobě vína nebo stolních hroznů, kvalita je stejně důležitá. Zásadní význam má obsah cukru, kyselin, aromatických látek.
Réva vinná je rostlina z čeledi révovitých. Využití plodiny je široké. Nejčastěji se réva vinná využívá pro výrobu vína, ostatních nápojů a k přímé konzumaci.
V případě vinic je kvalitní ochrana proti chorobám a škůdcům alfou a omegou úspěchu, zejména pokud byl předchozí konec léta a podzim nepříznivý.
Těsně před nebo na začátku rašení přichází čas k prvním zásahům proti padlí a škůdcům, sviluškám a roztočům, těsně před květem už posunujeme ochranu vinic na vyšší úroveň, kdy je třeba ošetřit kromě padlí i proti peronospoře a případně botrytidě, záleží na počasí, lokalitě a výskytu chorob v předchozím roce.